"Professional Grooming is een talent en kunst die om creativiteit vraagt."

Team Vellus

Het was een droom die uitkwam voor Directeur Sharon Kay Doherty, die haar honden voor het eerst naar de show bracht in 1976. “Er waren geen goede salon producten voor honden. De honden shampoos en conditioners bevatten allen olie of lanoline in hun formule waardoor dit negatieve bijwerken had op de vacht en huid. Haar producten voor de mensen waren ook niet het antwoord en resulteerde vaak in irritatie aan de huid.”

In 1992, Sharon stopte met showen van haar honden, om samen met haar neef David, een nieuwe salon product lijn te ontwikkelen voor honden die op een show getoond worden en voor de lieve viervoeters thuis.

David’s achtergrond als scheikundig onderzoeker in de persoonlijke verzorging industrie, samen met Sharon’s ervaring met hondenvachten en hondenhuid, bracht hun droom samen, om een nieuwe honden productlijn te ontwikkelen. Vandaag beter bekend als vellus. Hun toewijding om alleen cosmetisch verantwoorde ingredi├źnten te gebruiken maakt het verschil t.o.v. andere productlijnen. Vellus bied een compleet programma aan, bio gebalanceerd salon formules, welke gewaardeerd worden door honden exposanten, royals, beroemdheden en zorgzame eigenaren van gezelschapsdieren over de hele wereld.

Heel veel dank aan Sharon en David

Dave-Sharon-club-chair-bw_border

Op dit moment wordt Vellus team uit Amerika geleidt door de dochter van Sharon Teri en wensen haar veel succes om de naam en goede formule van Vellus voor te zetten.