"Professional Grooming is een talent en kunst die om creativiteit vraagt."

  • Oprichter Vellus Inc helaas overleden

Vellus Products, Inc., is een productiebedrijf in Columbus, Ohio USA, welke standaard honden verzorgingsproducten ontwerpt. Een droom die waarheid werd voor president Sharon Kay Doherty die haar eerste hond op de show bracht in 1976. “Er waren geen authentieke, salon of verzorgende producten voor honden. De honden shampoos en honden conditioners producten die beschikbaar waren bevatte of olie of lanoline in hun formules welke negatieve effecten veroorzaakten aan de hondenvacht of huid. Mensenhaar producten waren ook niet het antwoord omdat ze irritatie aan de huid opleverde.” Mrs. Doherty stopte met het uitbrengen van honden in 1992 om samen met haar neef, David A. Tanner een nieuwe echte salon formule te introduceren in het hondenshow netwerk en aan hondenliefhebbers.

Dr. David A. Tanner’s imposante achtergrond als een onderzoeker van chemie in de persoonlijke verzorging industrie, samen met Mrs. Doherty’s verstand van hondenvachten en huid, brachten samen een droom waar om een nieuwe honden salon formule te ontwikkelen welke vandaag de dag bekend is als Vellus Producten. Hun toewijding om alleen uitzonderlijke cosmetische hoogstaande ingredi├źnten te gebruiken maakte het verschil. Vellus bied een compleet programma aan, welke bestaat uit uitgebalanceerde salon formules voor honden, welke door honden exploitanten, bekenden en hondenliefhebbers over de gehele wereld wordt gewaardeerd.